15/02/2021

Як вибрати журнальний столик

Правильно підібраний журнальний столик допоможе не тільки максимально практично використовувати простір в кімнаті, але ще і привнесе в інтер'єр індивідуальності, неординарності, яскравих і незвичайних акцентів. У виборі столика журнального слід керуватися наступними факторами: багатофункціональність, безпека матеріалів і форм, стилістичну відповідність дизайну приміщення.

Стандартні розміри журнального столу

Незважаючи на величезну різноманітність асортименту на меблевому ринку, абсолютно всі вироби підкоряються певним канонам. У випадку з маленькими, компактними столами, основним заданим стандартом є висота. Ширина і глибина моделей не мають певних типових габаритів. Цими параметрами дизайнери варіюють на свій розсуд, а також (у разі індивідуального виробництва) змінюють розміри щодо архітектурних особливостей приміщення, цільового призначення меблів, стилістичної спрямованості оформлення інтер'єру і багато чого іншого.

Стандартна висота журнального столу коливається в межах 400-450 мм. Саме ці розміри підходять для комфортного користування столиком, встановленим біля дивана. Також зустрічаються дуже низькі моделі (від 20 см по висоті) і варіанти трохи вище типових (до 55 см).

Як вибрати столик журнальний по стилю

  • Сучасні стилі припускають використання меблів правильних геометричних форм. Найчастіше це круглі або квадратні (прямокутні) моделі без особливого декору. Також в сучасному інтер'єрі часто зустрічаються асиметричні вироби, привносять неординарні і кратівние акценти в дизайн приміщення.
  • Класичні варіанти насичені плавними лініями, різьбленим декором, рельєфними накладками. Ніжки журнальних столиків приосадкуваті, але при цьому обов'язково гнуті, з різьбленням. Стільниці в класичному стилі мають додатковим декоративним кантом у вигляді рифленого орнаменту.
  • Етно стилістика. Колоритні варіанти, що підкреслюють етнічне походження того чи іншого стилю. Найчастіше це столи з натурального масиву зі вставками тканини, екокожі, металу.

Основні матеріали, що застосовуються у виготовленні журнальних столиків: ЛДСП, метал, скло, натуральне дерево, МДФ. Останнім часом особливо актуальні моделі, зроблені з палет. Незважаючи на простоту виконання, подібні варіанти виглядають досить привабливо і стильно.

Додатковий функціонал

Маленькі столики журнальні можуть бути забезпечені додатковими функціями, що допомагають максимально раціонально використовувати меблі. Висувні ящики, виїзні кошика для пляшок, розкладні механізми, регулювання ніжок і багато іншого дозволяє значно розширити спектр застосування звичних меблів.

Не варто недооцінювати маленькі журнальні столики. Адже саме вони допоможуть об'єднати розрізнений інтер'єрний декор, меблі і текстиль в єдину, цілісну і гармонійну композицію.