15/02/2021

Вибираємо меблі для вітальні

Для прийому гостей в будинку виділяють одну з найбільших, просторих кімнат, в яку з особливою ретельністю підбирають меблі в вітальню, текстильний декор, освітлювальні прилади. Загальний інтер'єр і кожен окремий предмет несуть в собі особливе призначення: бути корисними, комфортними, естетично привабливими.

Орієнтовна комплектація меблів у вітальню

Стінка, гірка

Максимально практичні меблі, бажано містка і обов'язково красива. Для сучасних віталень меблі вибирається пряма, вузька, без особливих надмірностей. Можливо впровадження підсвічування, кількох відкритих полиць зі скла, багаторівневих конструкцій. Зовнішня лаконічність оформлення з лишком виправдана внутрішнім продуманим функціоналом.

За фасадами невеликих стінок і гірок ховається безліч предметів побуту, які використовуються сім'єю практично щодня: медикаменти, документи, сімейні фото, улюблені журнали, столові прибори, посуд, дрібна побутова техніка, запасні комплекти постільної білизни, повсякденний одяг і багато іншого.

Найчастіше стінки забезпечуються місткими кутовими елементами, що несуть в собі функцію платтяної (одежної) шафи. Особливо цей момент актуальне для однокімнатних і малогабаритних квартир. Також в якості додаткового функціоналу може використовуватися вбудований комп'ютерний стіл.

Журнальний столик

Необов'язковий, але дуже бажаний атрибут залу. Модель підбирається щодо дизайну, в якому оформлена інша меблі в вітальні.

Тумба під ТВ

Зал - кімната, де прийнято обов'язкову наявність телевізора. Саме тому меблі в вітальню передбачає установку невисокою тумбочки, на якій з легкістю поміститься не просто TV, але і цілий домашній кінотеатр з величезними колонками. Тумба під ТВ забезпечується висувними ящиками, орними фасадами, а також навісними полицями для книг, статуеток і вазочок, фото в рамках, різних колекцій і ін.

Дизайн меблів для вітальні (вибір по фото)

Оформлення меблевих конструкцій повинно відповідати загальній концепції інтер'єру. Тому, перш ніж купити меблі в вітальню, дуже бажано ознайомитися з фото готової продукції, ретельно вивчити виграшні колірні поєднання, співвіднести габарити існуючого приміщення з розмірами стінок, тумб, комодів, диванів, журнальних столиків.

Пам'ятайте! У сучасному інтер'єрі цілком прийнятно використання контрастних елементів, меблів різних розмірів і конфігурацій. А ось в класичній вітальні краще встановлювати вироби, виконані в єдиній кольоровій палітрі і декоровані однаковою різьбленням.