12/02/2021

Як вибрати настінні полки

Практичні настінні полки для книг допоможуть організувати зберігання не тільки друкованих видань, а й сімейних фото в рамках, іграшок, різних колекцій, статуеток і іншого інтер'єрного декору. Досконально вивчивши основні види полиць, ви без проблем зможете підібрати меблеві конструкції в будь-якому стилі для вітальні, передпокою, бібліотеки, кабінету, дитячої кімнати, кухні, спальні і навіть санвузла.

Матеріали, що використовуються у виготовленні навісних книжкових полиць:

  • ЛДСП - недорога ламінована плита. Саме з ДСП виготовлено переважна більшість корпусних меблів. А значить, буде легко вибрати і купити відкриті готові полки на стіну в певному колірному оформленні.
  • МДФ - матеріал середньої цінової категорії. Найчастіше застосовується у виробництві фасадів. Корпус меблів з МДФ виготовляється у випадках можливої ​​установки в приміщеннях з підвищеною вологістю, перепадами температури та інших агресивних чинників, що впливають на цілісність меблів.
  • Натуральний масив. Використовується рідко, так як вартість книжкових полиць з дерева на порядок вище моделей з ЛДСП. В якості пріоритетного матеріалу застосовується для декорування інтер'єру в сільських і класичних стилях.

Види настінних полиць

Перш, ніж вибрати функціональні полки, слід визначитися з цільовим призначенням і місцем установки (розташуванням полиць на стіні).

  • Моделі для книг. Найчастіше це повністю відкриті варіанти, іноді забезпечені скляним фасадом. Відстань між горизонтальними поверхнями варіюється щодо висоти підручників, енциклопедій, збірок поезії та прози - від 200 до 400 мм.
  • Меблеві конструкції універсальні. Підходять як для зберігання друкованих видань, так і для мініатюрних предметів колекцій, компактних дитячих іграшок, фото з сімейних архівів, різних вазочок і статуеток. Зовнішній вигляд і габаритні розміри підбираються індивідуально.
  • Настінні полки, частково перекриваються фасадами. Функціональний варіант, що дозволяє розташувати не тільки предмети, які хочеться виставити на показ, а й речі, які потребують приховуванні від сторонніх очей.

Також навісні полки класифікуються згідно стилістиці оформлення. При бажанні вибрати настінні полегшені конструкції для кімнати з інтер'єром певної тематики, необхідно більш ретельно вивчити фото готових виробів і підібрати ті, які гармонійно впишуться в конкретний дизайн приміщення.