12/02/2021

Дизайн спальні в стилі прованс

Стильна, неймовірно чарівна і ніжна спальня в стилі прованс просто оповита ароматом свіжих лугових трав, променями весняного сонечка і м'яким подувом весняного вітру. Здається, що якщо постояти хвилинку в тиші, то незмінно почуєш мелодійний французький шансон, здатний проникати в саму душу.

Провінційна глибинка, французька село, що стоїть у самого лавандового поля ... тут живе щастя, тут живе любов, тут живе вишукана простота, здатна гармонійно вписатися в інтер'єр навіть найсучаснішої спальні.

Інтер'єр спальні в стилі прованс: відмінні риси

Перше правило - натуральність. В інтер'єрі спальні в стилі прованс застосовуються переважно натуральні матеріали з вкрапленням елементів з металу (кування). Текстиль, що використовується в кімнаті, теж виключно натуральний: грубі переплетення льону, невагома бязь, в'язані пледи і подібне.

Друге правило - простота форм. Незважаючи на візуальну вишуканість конфігурацій, меблеві конструкції підкреслено прості, лаконічні, стримані. При цьому допустимо використання додаткового різьбленого декору у вигляді накладок і вставок.

Третє правило - пастельні відтінки і принти з дрібними квіточками. Світлі тони бузкового, рожевого, сірого, блакитного, бежевого можуть бути підкреслені насиченими бірюзовими і смарагдовими відтінками. Але при цьому дуже важливо, щоб ніжний колір переважав над яскравим.

Меблі для спальні в стилі прованс

Ліжка, комоди, туалетні столики, шафи і тумби виготовляються з натурального дерева. Сорт масиву не має значення, так як найчастіше структура деревини покривається щільним шаром фарби і матовим лаком. Досить часто в обробці ліжок і інших конструкцій застосовується метод старіння. Ефект потрісканої фарби, наявність потертостей і навіть імітація невеликих деформацій допомагають надати спальні особливого, легко впізнаваного колориту провінційної французької села.

Меблеві конструкції нарочито приосадкуваті. Найчастіше вони низькі і широкі. Рідше - високі і вузькі. Шафи, комоди і тумбочки забезпечуються невисокими ніжками і компактними ручками з бронзовим напиленням. Узголів'я ліжка високе, товсте, масивне. Але завдяки застосуванню світлих пастельних відтінків, спальне місце не виглядає надмірно громіздким і незграбним. Навіть розглядаючи фото готових спалень, погляд ніколи не зупиниться на великому узголів'я, настільки воно гармонійно вписується в інтер'єр.

Дизайн спальні в стилі прованс запросто адаптується під сучасні реалії. Помилково вважати, що стиль підходить виключно молодим дівчатам. Сьогодні прованс можна зустріти в квартирах брутальних холостяків і сімейних пар. Природно, в «чоловічий» кімнаті не буде перенасичення квіточками. Тут доречніше виглядає меблі, прикрашені текстилем в клітку, смугу, а також однотонні варіанти.

Прованс - це ваш політ фантазії. Хочете оформити спальню з чарівним французьким шиком? Тоді беріть за основу наші рекомендації, і додавайте інтер'єрні акценти на свій розсуд.