11/02/2021

Як вибрати стільницю для кухні

Щоб зрозуміти, як вибрати стільницю для кухні, слід розібратися в існуючих видах матеріалів, а також в плюсах і мінусах кожного з них. При правильному виборі верхньої поверхні кухонних шафок, гарнітур здатний прослужити максимально тривалий термін навіть в екстремальних умовах.

Вибір матеріалу для стільниці в кухню

Існує три основних матеріалу, використовуваних для виготовлення кухонних стільниць. Це: масив дерева, ЛДСП, натуральний камінь. Також поверхні виробляються з металу, пластику, МДФ. Але ці три види використовуються набагато рідше, з огляду на високу собівартість при складному догляді, неможливості реставрації та специфічні методи установки.

  • Дерево. Екологічна, довговічна, легко піддається обробці. Є можливість виготовлення виробів фантазійних, нестандартних форм, розмірів, товщини. Можлива часткова або повна реставрація. Дерев'яну стільницю для кухні вибирати потрібно тільки в тому випадку, якщо приміщення має приблизно однаковий температурний режим незалежно від зміни сезону. При температурних коливаннях і підвищеної вологості з'являється ймовірність швидкої деформації.
  • Натуральний камінь. Ідеальний варіант для вибору стільниці в кухню, що знаходиться як в приміщенні, так і на відкритому повітрі. Матеріал не схильний до механічного впливу, не вигоряє на сонці, не деформується при високих / низьких температурах і під впливом сонця. При небувалою фортеці і міцності каменю, завжди можна зробити ексклюзивну форму під існуючі архітектурні особливості. Виріб з натурального каменю з легкістю замінить підвіконня, триватиме на робочу поверхню і завершиться в ніші. При цьому на кухонній стільниці не буде ні єдиного видимого стику.
  • Стільниця з ЛДСП в кухню. Бюджетний варіант високої якості. Мінус - сувора прив'язка до стандартів. При виготовленні незвичайних конфігурацій доводиться користуватися металевими накладками, які перекривають стики, щілини, технологічні зазори. Переваги: ​​низька ціна; широкий асортимент відтінків і фактур; наявність додаткового декору «колір в колір» (плінтуси, кутові елементи, робочий фартух і ін.); простота в установці і догляді.

У виборі стільниці на кухню слід керуватися правилом трьох «П»: практичність, міцність, привабливість. Саме ці властивості є основними в облаштуванні кухонних шафок і приміщення в цілому.