11/02/2021

Як вибрати меблі для спальні

Правильно підібрані меблі в спальню допоможуть організувати затишний оазис для повноцінного, комфортного відпочинку. Крім цього, функціональні і ергономічні конструкції в значній мірі допоможуть у зберіганні речей першої необхідності, постільної білизни, аксесуарів для особистого користування.

Орієнтовний комплект меблів для спальні: 

  • Ліжко. Повинно бути великим і надійним. Добре, якщо конструкційно ліжко передбачає наявність додаткових ніш або висувних ящиків для зберігання постільної білизни, запасних ковдр і подушок. Матрац слід підбирати з урахуванням фізіологічних особливостей людей, для яких передбачено спальне місце.
  • Тумби. Компактні, невисокі тумби призначені для зберігання особистих засобів гігієни, невеликих аксесуарів для сну (маска на очі, беруші і ін.), Комплектуючих для гаджетів (наприклад, зарядний пристрій, навушники). Верхня поверхня прикроватной тумби служить зручною підставкою для настільної лампи, улюбленої книги або ноутбука.
  • Комод. Використовується для зберігання нижньої білизни, одягу, документів та навіть медикаментів. Кращий варіант комода - це меблі з великою кількістю висувних ящиків різного розміру.
  • Шафа. Може бути шафа-купе або конструкція з распашними фасадами. Основне правило у виборі - максимальна місткість. Зазвичай шафи для спальні забезпечені безліччю полиць, а також секцією зі штангою для одягу, що розміщується на плічках. Якщо є можливість, то краще купити меблі в спальню з антресоллю. Подібний варіант значно збільшить внутрішній обсяг і, відповідно, речей в шафу поміститься удвічі більше звичного.

Як вибрати меблі для спальні

Насамперед слід ретельно виміряти приміщення. По можливості, зробити фото спальні (особливо нестандартні виступи, віконні та дверні прорізи, ніші, розетки і подібне). Далі, підібрати комплект меблів щодо габаритів і архітектурних нюансів кімнати.

Зверніть увагу! Перше, що варто вибрати і купити в спальню - це ліжко. А вже потім, виходячи з її розмірів і місця розташування в приміщенні, підбирати інші конструкції.

Головне в меблів для спальні - це функціональність, ергономіка, якість. Зовнішнє оформлення, дизайн і стиль знаходяться на другому плані.

  • Функціональність. Меблі в спальню повинна повністю відповідати вашим вимогам, і вміщати в себе максимальну кількість предметів побуту, одягу, аксесуарів.
  • Ергономіка. Меблеві конструкції не повинні надмірно захламляти простір. Важливо, щоб меблями було зручно користуватися навіть із закритими очима (на інтуїтивному рівні).
  • Якість. Виключно висока. Дуже бажано, щоб вироби були виготовлені з безпечних, екологічно чистих матеріалів. Фурнітура просто зобов'язана бути надійною, довговічною, функціональної і практичної.
  • Естетика. У кожної людини своє особисте уявлення про красу. Але існують і певні канони: світла тональність, мінімум контрастів і дратівливих, різких акцентів.

Щоб швидко і безпроблемно вибрати меблі в спальню, рекомендовано скористатися фото готових комплектів. За реальними фото з розмірами є можливість відразу визначитися з гарнітуром для конкретного приміщення.