01/02/2021

Як вибрати ліжко

Комфортне спальне місце здатне стати справжнім оазисом розслаблення, умиротворення, релаксу. Знаючи, як вибрати ліжко, можна купити недорогу модель відмінної якості з максимальним набором функціоналу. Не завжди варто віддавати перевагу дорогим екземплярам, виготовленим на замовлення. Готові двоспальні, односпальні, полуторні ліжка цілком здатні прослужити понад 10-15 років без втрати якісних показників.

Як вибрати ліжко: 5 головних правил

  1. Перше, на що потрібно звертати увагу - матеріал, який використовується в виготовленні. Кращі варіанти: ЛДСП, МДФ, натуральний масив, метал (ковані елементи). Перераховані матеріали довговічні, зносостійкі, безпечні для здоров'я. Натуральний масив і метал трохи дорожче в ціні, ніж ДСП, МДФ. Тому, якщо бюджет обмежений - вибирайте недорогий варіант, практично не поступається за якістю. А щоб ліжко не скрипіло, при покупці уважно вивчіть виріб на надійність кріплень і фіксує фурнітури.
  2. Друге, що важливо при покупці - це розмір спального місця. Стандартні варіанти двоспальних моделей варіюються від 160 до 200 см по ширині. Довжина - 190 або 200 см (на вибір). Чим ширше ліжко, тим вона комфортніше, зручніше, затишніше. Не слід забувати і про загальні габаритах спальні. Ідеальне співвідношення ліжка щодо розмірів приміщення - 1/3.
  3. Висота узголів'я. Чим вище узголів'я - тим краще. Адже саме воно захистить стіну від появи плям від дотику подушок, а також додасть додаткового комфорту і неординарних стилістичних акцентів. Форма головах вибирається щодо загальної стилістики оформлення інтер'єру. Для спальні в сучасному стилі (хай-тек, мінімалізм, техно) підійде узголів'я правильної геометричної конфігурації, можливо з асиметрично розташованими кутами. Для класики прийнятно використання спинок з плавними, округлими формами.
  4. Додатковий функціонал. Так як ліжко займає досить багато місця в кімнаті, важливо, щоб конструкція мала додатковими функціональними властивостями. Наприклад, наявність висувних ящиків, підйомний механізм, порожня ніша під матрацом. При виборі меблів з додатковими функціональними властивостями, ви значно заощадите місце в спальні, використовуючи кожну вільну сантиметр з користю.
  5. Стилістика оформлення. У виборі дизайну ліжка керуйтеся особистими уподобаннями і загальною концепцією оформлення спальні. Пам'ятайте! Колірна гамма не повинна бути надто кричущої, незграбної, контрастною. Правильніше вибирати для ліжка спокійні пастельні тони, що стимулюють заспокоєння.

Яку ліжко вибрати - вирішувати вам. Не забувайте, що грамотний вибір меблів допоможе повноцінно розслабитися і відновити енергію під час сну. А ось якщо спальне місце буде красивим, стильним, але незручним, ви не зможете відпочити ні тілом, ні душею, ні мозком.

Настійно рекомендуємо скористатися нашими рекомендаціями, і гарантуємо, що нова обране ліжко порадує не тільки естетикою, але ще і якістю, функціональністю, довговічністю, ціною.