02/02/2021

Дизайн спальні в стилі лофт

На що орієнтуватися, якщо ви хочете ремонт в стилі лофт або плануєте трохи освіжити зовнішній вигляд спальні.

Богемний Loft досяг піку своєї популярності в 50-і роки XX століття в США, і з тих пір активно використовується в дизайні інтер'єрів. Він зародився на Манхеттені, де стрімке зростання цін на землю в центрі змусив фабрики і підприємства перебратися в передмістя. Багато будинків спорожніли, їх вартість впала, і це тут же привернуло увагу богеми. Початківці художники, актори і музиканти почали обживати приміщення, організовувати в них виставки та виступи.

Згодом старі склади і фабрики перетворилися в елітні квартири завдяки зручному розташуванню, простору і, звичайно ж, незвичайним дизайнерським рішенням.

Як оформити кімнати в стилі лофт

Концепцію всього ремонту визначає його напрям: вибір оздоблювальних матеріалів, покриття для підлоги, меблів і декору. Будучи промислово-урбаністичним напрямком, Loft передбачає багато відкритого простору і набір індустріальних елементів:

  • дуже високих стель;
  • необроблених цегляних стін (або текстур, які їх імітують);
  • хорошого освітлення;
  • балок, відкритих труб і т.д.

У своєму первісному вигляді оформлення дійсно нагадувало майстерню або цех, але з часом зазнало змін і об'єднало різні архітектурні рішення, раніше для нього нехарактерні.

Ще одна важлива риса напрямки - практично повна відсутність перегородок. Опинившись в індустріальному інтер'єрі, ви зможете розглядати чи не всю квартиру цілком. Від сторонніх очей можна приховати тільки санвузол, спальню і комору. При цьому якщо туалет завжди закривається перегородками, то ванна нерідко знаходиться прямо посеред кімнати.

Незважаючи на підкреслену старомодність, цегляні стіни, сходи з металу і знаходяться на увазі труби, такий інтер'єр гармонійно доповнюється сучасним декором, технікою, хромованими деталями і зручними системами освітлення.

При виборі колірних рішень перевага віддається "промисловим" сполученням: білому, сірому, чорному і коричневому.

Дизайн спальні в стилі лофт: основні риси

Відтворити лофтового інтер'єр можна не тільки в шикарних апартаментах, але і в звичайній міській квартирі. Головна умова - це відкритість, тому краще за все такий дизайн буде виглядати в студіях. Для того щоб правильно організувати площі, вам знадобляться прийоми зонування: покриття для підлоги, кольорові акценти і т.д.

Особливий шарм можуть створити деталі, успадкований з минулого: вентиляція старого зразка, стіни без обробки, Гріффіта, старі рекламні банери, лампи на кронштейнах тощо.

Спальню в стилі лофт краще оформляти у світлих тонах. В цьому випадку діє лише одне просте правило - чим менше приміщення, тим світліше повинна бути основна палітра. Таким чином ви візуально збільшите простір, додасте світла і наповніть його повітрям.

Незважаючи на цілком допустимі бунтарські поєднання (наприклад, елементів хай-тека, вишуканих ваз і етнічного декору), не перевантажуйте обстановку безліччю яскравих елементів. Наприклад, для просторої кімнати буде більш ніж достатньо одного дивана з різнобарвною оббивкою. Доповнювати його постільною білизною, покривалами і шторами з подібним візерунком не слід.

Особливе місце в оформленні приміщень відводиться простий і функціональних меблів. Як правило, крім свого головного завдання, наприклад, зберігання речей, вона виконує додаткову функцію - зонирует простір. Вибір меблів практично ніяк не обмежується, але найефектніше виглядає поєднання антикваріату з сучасним мінімалізмом. Кольори підбираються переважно холодних відтінків, але це правило можна порушити, якщо ви хочете створити акцент.

При виборі матеріалів в першу чергу зверніть увагу на дерево, цегла, цемент, пробку і метал. А ось недорогих штучних покриттів, великої кількості синтетики і пластика краще уникати.

Стеля і стіни можна побілити, але при цьому не вирівнювати, щоб акцентувати на недбалості. При оформленні бетонних поверхонь досить покрити їх безбарвним лаком.

Завдяки універсальності Loft витончено поєднує в собі богемність і промисловий шик. Зрозуміло, далеко не кожної оселі підійде повністю відкрите планування, але привнести основні риси цього напрямку можна практично в будь-яке житло.