12/02/2021

Як вибрати стіл на кухню

Розміри кухонного столу на кухню обумовлені загальними габаритами приміщення. Якщо кімната компактна, рекомендовано вибрати розкладну модель, що передбачає установку впритул до стіни. Круглі і овальні варіанти розраховані для використання у великих, просторих кухнях.

Стільниця: якою має бути поверхню столу

Найбільш затребуваний матеріал - ДСП. Бажано, щоб колір обіднього столу збігалася з оформленням стільниці гарнітура. В асортименті готових виробів представлена ​​величезна безліч столиків, виготовлених зі стандартних стільниць. А значить, є можливість вибрати забарвлення, ідентичну матеріалу, використовуваного на нижніх кухонних шафках.

Стандартні розміри кухонного столу:

  • товщина варіюється в межах 28-38 мм, зрідка застосовуються стільниці з ЛДСП 16 або 18 мм;
  • мінімальна ширина - 600 мм, розмір обумовлений типовим меблевим стандартом;
  • довжина - практично будь-яка (головне, щоб стіл не захаращувати приміщення);
  • висота - від 750 до 1100 мм (високі столи частіше використовуються в якості барной стійки, що розділяє кухню на функціональні зони).

Принципи ергономіки

Круглі і овальні кухонні столи виглядають цікаво, привабливо, незвично. Вони зручні в експлуатації, візуально приємні і не громіздкі за відчуттями. Завдяки відсутності виступаючих кутів, подібні моделі користуються попитом в сім'ях з маленькими дітьми. Округлені торці стільниці мінімізують ризик травмування від випадкового удару.

Прямокутні обідні столи мають більшу корисною площею, при цьому займають в просторі місця набагато менше, ніж моделі з плавними формами.

Додатковий функціонал обідніх і кухонних столів

Виробники корпусних меблів піклуються про кінцевого споживача, забезпечуючи вироби розсувними і підйомними механізмами, невеликими відкритими полицями, внутрішніми висувними секціями, виїзний обробною дошкою і ніжками-опорами, що володіють регулюванням по висоті.

Чим більше функціоналу впроваджено в кухонні меблі, тим зручніше вона в експлуатації. Тому, перш ніж купити готовий обідній стіл, поцікавтеся існуючими моделями і дізнайтеся про можливість постачання готових виробів нестандартними комплектуючими.