12/02/2021

Ідеї приліжкових тумбочок

Невеликі приліжкові тумбочки - своєрідний оазис практичності і функціональності в спальні. Незважаючи на компактні розміри, тумби здатні вмістити безліч предметів, необхідних для облаштування комфортного і затишно спального місця.

Ідеї ​​оформлення тумбочок

Приставні моделі оформляються відповідно до дизайну ліжка. Саме тому, перш ніж купити прикроватную тумбу або столик, слід уважно вивчити зовнішній вигляд спального місця.

  • Сучасні моделі позбавлені плавних ліній, опуклих форм, хитромудрих рельєфів. Вони гранично прості, лаконічні, стримані. Найчастіше на висувних ящиках і орних фасадах навіть ручка відсутня. Подібні варіанти прийнятні в інтер'єрі хай-тек, техно, мінімалізм, конструктивізм та ін.
  • Тумби приліжкові в класичному оформленні - це завжди: гнуті ніжки, витончена різьба, вигадлива позолочена або бронзова фурнітура. Фасадна частина таких моделей забезпечується рельєфною фільонкою, а бічні частини декоруються різьбленими накладками, балясинами і пілястрами. Вибираючи приліжковий столик або тумбочку по фото в інтернеті, дуже важливо не йти на поводу власних емоцій, а віддавати перевагу холодним розрахунком. Це означає, що потрібно звертати увагу не тільки на оригінальний дизайн, а ще й на: практичність, функціональність, якість, надійність матеріалів та фурнітури.

Конструкційні особливості приліжкові столиків і тумб:

  • По висоті меблі підбирається щодо розмірів ліжка. Верхня поверхня тумбочок не повинна виступати за крайню точку матраца.
  • Бажано, щоб виріб був оснащений відкритими полицями, висувними ящиками або орними фасадами.
  • Наявність ніжок значно спрощує прибирання. Під столиком можна буде без проблем протерти, а також оперативно дістати предмет, випадково впав на підлогу.
  • Меблі повинна бути універсальною. Небажано, щоб приліжкові тумбочки були прикріплені безпосередньо до ліжка. В цьому випадку важко підібрати оригінальне покривало, накидку, плед.

Тумби можна зробити і своїми руками. Як варіант, взяти ідею з фото моделі, що сподобалася, і постаратися втілити в життя. Фантазуйте, пробуйте, експериментуйте. Але не забувайте, що при самостійному виготовленні вам буде важко підібрати матеріал, ідентичний спальному гарнітуру. Тому краще скористатися великим асортиментом готових виробів.